Розмір шрифту
Колір сайту

У наш непростий час і дорослим, і дітям потрібно вчитися жити далі

09.06.22
399

У наш непростий час і дорослим, і дітям потрібно вчитися жити далі і знаходити моменти для радості. Актори Полтавського академічного  обласного театру ляльок активно допомагають в цьому своїм мистецтвом. 

Так дітки-переселенці  нещодавно змогли подивитися виставу "На хвилі". Більше того - взяти в ній безпосередню участь. Адже вистава режисерки-постановниці Юліти Ран - інтерактивна. За допомогою простих і зрозумілих категорій глядачі повністю  інтегруються у дійство. Колір, фактура, світло, звук - все має значення.
 

Дітки пірнають на морське дно,  знайомляться із дивовижними мешканцями морів, знаходять дорогоцінні перлини та навіть потрапляють у шторм.

Вистава має живий музичний супровід, а музиканти з інструментами знаходяться прямо на сцені — це ще один важливий реабілітаційний момент. 

Ця робота  була створена  у 2019 році. А  у 2020-му  на Всеукраїнського фестивалю-премії «Гра» перемогла у номінації «Краща дитяча вистава».
 Інтерактивна вистава-подорож «На хвилі», створена за підтримки Українського культурного фонду, в межах реалізації проєкту «Простір можливостей».