Розмір шрифту
Колір сайту

ВІДКРИТТЯ КАЗКОВОГО ГОДИННИКА ТА ВИСТАВКИ ЛЯЛЬОК МАЙСТРІВ ПОЛТАВЩИНИ

16.05.21
317

            15 травня у Полтавському академічному обласному театрі ляльок відкрили Казковий годинник та виставку ляльок майстрів Полтавщини «Майстри лялькових справ». Виставка стала спільним проєктом театру і Обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи Полтавської обласної ради. Ці заходи мали відбутися раніше, зрештою – до Міжнародного дня лялькаря та Міжнародного дня театру, але у зв’язку із карантинними обмеженнями – їх було перенесено.

         Головний режисер Полтавського театру ляльок Ніко Лапунов став автором проєкту годинника, ініціатором проведення виставки та художником по костюмах нових персонажів, які поповнили сім’ю казкових героїв. Тітонька Казка, Тітонька Бузина та Принцеса на горошині зустрічали маленьких глядачів, розповідали їм про театр та слухали цікаві історії, які довірили їм діти. Надалі – ці персонажі будуть завжди зустрічати глядачів, спілкуватися з ними і знайомити із Палацом казок.

         До уваги глядачів були запропоновані вистави: «Сюрприз», «Лисиця та Ведмідь», також відбулося нагородження переможців конкурсу «Юний дизайнер та юний конструктор», ними стали Софія Ставицька і Анастасія Проскура.

         Виставку відкривали директорка театру – Тетяна Вітряк та головний режисер – Ніко Лапунов. Вони привітали глядачів та пообіцяли радувати їх новими проєктами та цікавими виставами.